کتاب «زمینشناسی کاربردی (برای مهندسین عمران، کشاورزی، منابع طبیعی و آبخیزداری)» به قلم دکتر سیّدنعیم امامی عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در 286 صفحه در قطع وزیری تألیف و به همت شعبه انتشارات جهاد دانشگاهي استان وارد بازار نشر شده است.
در معرفی کتاب آمده است: دانش زمینشناسی اطلاعات کسبشده از سطح و عمق زمین را بهصورت توصیفی در اختیار علاقهمندان و متخصصین سایر رشتهها قرار میدهد. معمولاً این اطلاعات توصیفی نمیتواند به نحو مطلوب در اجرای موفق پروژههای عمرانی، کشاورزی، منابع طبیعی و آبخیزداری مورد استفاده قرار گیرد. مهندسین عمران در مکانیابی و انتخاب محل اجرای سازهها، ایمنسازی متناسب آنها، تأمین مصالح ساختمانی و مدیریت و کنترل خطرات احتمالی در محیط اجرای پروژه نیاز به اطلاعات زمینشناسی مهندسی از محل موردنظر دارند. کارشناسان و مهندسین کشاورزی، منابع طبیعی و آبخیزداری در احداث مجتمع های کشاورزی، دامپروری، گلخانهها و تأسیسات موردنیاز کشاورزی ازجمله مخازن ذخیره آب، خطوط انتقال آب به مزارع و باغات، بندهای رسوبگیروکنترلی، بندهای خاکی، پخش سیلاب و آبخوانداری باید از ویژگیهای زمینشناسی محلهای اجرای پروژههای یادشده اطلاعات کمی و کلیدی داشته باشند. در این کتاب روشهای مطالعه و تعیین مشخصات و محدودیتهای زمینشناسی بهصورت کیفی و کمی در محیطهای اجرای پروژههای عمرانی، کشاورزی، منابع طبیعی و آبخیزداری ارائه شده است بهگونه ای که متخصصین بتوانند در خصوص امکانسنجی و ملاحظات زمینشناختی محل اجرای سازهها تصمیمگیری نمایند.
یادآور ميشود انتشارات جهاد دانشگاهي استان چهارمحال و بختياري که بهصورت تخصصي در حوزه نشر دانشگاهي فعاليت ميکند، تلاش ميکند در کوتاهترين زمان ممکن آثار دانشگاهيان و اساتيد (اعم از تاليف و ترجمه و پايان نامههاي شاخص دانشجويي) را به چاپ برساند و اساتيد دانشگاهي و صاحب نظران و مولفان ميتوانند براي اخذ مشاوره در خصوص مراحل تاليف کتاب و چاپ آثار خود به دفتر انتشارات جهاد دانشگاهي استان چهارمحال و بختیاری واقع در دانشگاه شهرکرد- جنب دانشکده منابع طبيعي- معاونت فرهنگي جهاد دانشگاهي مراجعه کرده و يا با شماره 32320070 و در روزهاي شنبه تا چهارشنبه هر هفته در ساعات 8 تا 16 تماس حاصل کنند. همچنين تارگاه jchb.ir براي کسب اطلاعات بيشتر اعلام ميشود.
پیشگفتار / 13
فصل اول: تعاریف و اهداف آموزش زمینشناسی در عمران، کشاورزی، منابع طبیعی و آبخیزداری / 19
فصل دوم: موقعیت زمین در فضا / 29
فصل سوم: ساختمان درونی زمین / 37
فصل چهارم: مصالح زمینشناسی (شناخت، خواص، کاربردها) / 51
فصل پنجم: چینهشناسی / 93
فصل ششم: ساختمانهای زمینشناسی (شناخت، سازوکار، اهمیت در مهندسی) / 101
فصل هفتم: مخاطرات زمینشناسی (شناخت، سازوکار، مدیریت و کنترل) / 121
فصل هشتم: هوازدگی و فرسایش / 173
فصل نهم: دشتهای سیلابی و آبرفتها / 181
فصل دهم: فرآیندهای ساحلی / 187
فصل یازدهم: آبهای زیرزمینی / 193
فصل دوازدهم: روشهای شناسایی و بررسیهای محلی زمینشناسی / 209
فصل سیزدهم: مکانیک سنگ / 241
فصل چهاردهم: کاربرد اصول زمینشناسی در مهندسی عمران، کشاورزی، منابع طبیعی و آبخیزداری 251
فصل پانزدهم: معرفی نرمافزارهای زمینشناسی / 267
منابع / 271
دسته بندی موضوعی | موضوع فرعی |
كشاورزي و منابع طبیعی |
منابع طبیعی
|